Підписатися на RSS

Готельно-ресторанна справа

ХАРАКТЕРИСТИКА СПЕЦІАЛЬНОСТІ

Готельно-ресторанний бізнес є галуззю з високим рівнем конкуренції, що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів, забезпечити високий рівень комфорту, задовольнити найрізноманітніші побутові, господарські і культурні запити гостей. З кожним роком вимоги до рівня цих послуг зростають. Чим вищі культура та якість обслуговування відвідувачів, тим вищий імідж готелю й ресторану, тим привабливіші вони для клієнтів.

Готельно-ресторанна справа – це надання таких послуг, які б задовольнили і навіть перевершили очікування споживачів.

Основним завданням фахівців, які працюють у сучасних готелях і ресторанах, є створення і впровадження новітніх прийомів роботи, що забезпечуються колективними зусиллями працівників усіх служб, постійним і ефективним контролем, удосконаленням форм і методів обслуговування, вивченням і впровадженням передового досвіду, нової техніки і технологій.

Система підготовки кадрів для готельно-ресторанного бізнесу, яка сформована в університеті, формує змістовну базу знань, умінь, навичок, а також досвід самостійної роботи й особисту відповідальність кожного студента.

Наш університет відкритий для всіх, хто хоче стати висококваліфікованим організатором, справжнім майстром готельно-ресторанного сервісу.

Термін навчання на освітньо-кваліфікаційному рівні «бакалавр» - 4 роки.

Перелік майбутніх посад
  • фахівець з раціоналізації виробництва;
  • фахівець зі стандартизації, сертифікації та якості;
  • фахівець-аналітик з дослідження товарного ринку;
  • фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси тощо);
  • фахівець із готельної справи;
  • фахівець із ресторанної справи;
  • фахівець із готельного обслуговування;
  • фахівець із організації дозвілля;
  • фахівець зі спеціалізованого обслуговування;
  • адміністратор залу;
  • адміністратор черговий;
  • черговий у більярдному залі;
  • черговий інформаційно-довідкової служби;
  • черговий відповідальний по міністерству (бюро довідок);
  • інспектор з контролю якості продукції;
  • інспектор з експлуатаційних, виробничо-технічних та організаційних питань.
Перелік дисциплін, що вивчаються
  • Філософія;
  • Релігієзнавство;
  • Логіка;
  • Культурологія;
  • Етика й естетика;
  • Психологія;
  • Фізична культура;
  • Українська мова за професійним спрямуванням;
  • Іноземна мова за професійним спрямуванням;
  • Правознавство;
  • Політологія;
  • Історія України;
  • Соціологія;
  • Безпека життєдіяльності;
  • Охорона праці;
  • Цивільна оборона;
  • Університетська освіта;
  • Екологія;
  • Туристичне країнознавство;
  • Основи наукових досліджень;
  • Діловодство;
  • Світовий туризм;
  • Ділове спілкування;
  • WEB – дизайн;
  • Ділова іноземна мова;
  • Трудове право;
  • Страхування;
  • Патентознавство;
  • Інтернет у бізнесі;
  • Правове регулювання безпеки підприємницької діяльності.
  • Вища математика;
  • Інформатика;
  • Харчова хімія;
  • Інженерна графіка;
  • Громадське харчування;
  • Інженерне обладнання будівель;
  • Мікробіологія;
  • Економічна теорія;
  • Товарознавство;
  • Основи економічної теорії;
  • Макроекономіка та мікроекономіка;
  • Статистика;
  • Економіка підприємства;
  • Підприємницьке право;
  • Бухгалтерський облік;
  • Логістика;
  • Стандартизація, сертифікація і метрологія;
  • Підприємництво;
  • Маркетингові дослідження;
  • Ціноутворення;
  • Управління попитом;
  • PR технології в готельному бізнесі;
  • Мерчандайзинг у ресторанному господарстві;
  • Організація захисту прав споживачів.
  • Організація готельного господарства;
  • Організація ресторанного господарства;
  • Технологія продукції ресторанного господарства;
  • Менеджмент та маркетинг готельно-ресторанного господарства;
  • Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства;
  • Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства;
  • Управління якістю продукції та послуг у готельно-ресторанному господарстві;
  • Гігієна і санітарія;
  • Моніторинг світового ринку готельних і ресторанних послуг;
  • Інформаційні технології в готельному і ресторанному бізнесі;
  • Кулінарне мистецтво;
  • Організація виставкової діяльності;
  • Етнічні кухні та кухні народів світу;
  • Діловий етикет ресторанного обслуговування;
  • Технологія готельної справи;
  • Готельна індустрія України;
  • Бізнес-планування в готельно-ресторанному бізнесі;
  • Барна справа
Особливості кафедри

Практика та стажування студентів денної форми навчання проходить на провідних підприємствах міста, області, України.

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» проходять практику в Миколаєві, Криму, Одесі.

Головними базами практики є готелі м. Миколаєва: «Континент», «Турист», «Нікотель», «Металург»; готелі Одеси: «Чорне море», «База моряків», «Лондонська»; ресторани Миколаєва: «Українські страви», «Бакас-дель-торро», «Мисливець», «Казбек».

Сьогодні фахівець з готельно-ресторанної справи має величезний попит на ринку праці і високу заробітну платню. Пам’ятайте це!!!

Кiлькiсть переглядiв: 2441

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.